University High School:  Business Office

Location: San Francisco, CA   Completed: 2015

 
 

This project is an example of leveraging a few simple design gestures for maximum effect with a very limited budget.  The existing 2,000 sf space was a dated labyrinth of dark offices with little access to natural light.                                                                                                                                                 The proposed design organizes five individual offices and a conference room around a central common light filled work area.  Existing walls were reused to the greatest extent possible while optimizing available natural light.  The central common space is highlighted by a sculptural screen wall that celebrates the school’s trademark crimson red color scheme.                                               [Arleo Architects Inc. with Studiobondy Architecture]

Photos: Ken Gutmaker

Prev